Posted by: DigicorpGR Category: Tips Comments: 0

Σήμερα, με το ξέσπασμα της πανδημίας και τα συνεχόμενα lockdowns, αποδείχθηκε πόσο σημαντικό είναι το να έχει μια επιχείρηση διαδικτυακή παρουσία. Σε μια βιομηχανία που χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα και την επιρροή που ασκείται σε κοινό και καταναλωτές, πρέπει να λάβεις σωστά μέτρα με σκοπό να εγκαθιδρύσεις το Brand Name σου με μια υψηλή Digital Marketing στρατηγική.

To Digital Marketing αποτελεί σήμερα το πιο χρήσιμο εργαλείο για την εμφάνιση της επιχείρησής σου στο διαδίκτυο και αν εφαρμόζεται σωστά μπορεί να εκτοξεύσει το Brand Name σου στο καταναλωτικό κοινό. Εάν αξιοποιηθεί σωστά, το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι σε θέση να παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε μια επιχείρηση και με αρκετά προσιτό κόστος. Συνεπώς, είναι απαραίτητη η αξιοποίηση όλων των ψηφιακών μέσων για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Η ομάδα της DigiCorp στη συνέχεια του άρθρου σας παραθέτει μερικά χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την επιχείρησή σου σωστά με τη βοήθεια του Digital Marketing

 

  1. Επιλέξτε ως βασικό τρόπο προώθησης προϊόντων την προώθηση μέσω των Social Media

Τα Social Media μπορούν να βοηθήσουν στην διαφήμιση και ανάδειξη των επιχειρήσεων ανάμεσα στους χρήστες  .Πρέπει όμως να υπάρχει μέτρο στη διαφήμιση γιατί σε περίπτωση υπέρ προώθησης γίνεσαι κουραστικός στους χρήστες και οδηγείσαι σε αντίθετα αποτελέσματα για αυτό το κλειδί της επιτυχίας είναι να προσφέρετε δημιουργικό περιεχόμενο στο κοινό σας έτσι ώστε να προσέχουν τις μετρημένες προωθήσεις σας.

2. Χρησιμοποιείστε το Content Marketing

Η δημιουργία ενός εξαιρετικά ενδιαφέροντος περιεχομένου για το κοινό-στόχο και η συνεχής ανανέωση του προσφέρει αύξηση στο organic traffic και βελτιώνει τα rankings των μηχανών αναζήτησης. Μπορείς επίσης να διατηρείς ένα blog που να το ανανεώνεις σε συχνή και σταθερή βάση και παράλληλα στο content σου να προσθέτεις και λέξεις κλειδιά έτσι ώστε να βελτιστοποιείς τα SEO.

3. Πειραματιστείτε και Αναλύστε τα στατιστικά των ενεργειών σας

Το να μη μένεις στάσιμος και να δοκιμάζεις συνεχώς καινούργια πράγματα που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την παρουσία της επιχείρησης σου είναι σημάδι εξέλιξης. Πρέπει να υπάρξουν πολλές δοκιμές για να καταλήξεις σε αυτό που πραγματικά προσελκύει το κοινό σου και η σωστή ανάλυση των στατιστικών σου σε βοηθάει σε αυτό. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντικό να μελετάς τα αποτελέσματα από την εκάστοτε καμπάνια σας ώστε να δείς τι σου επιφέρει αποτελέσματα και τι όχι.

4. Βασιστείτε στο Email-Sms Marketing

Η αποστολή Newsletter-sms αποτελεί μία από τις επιτυχημένες επιλογές Digital Marketing διότι σχεδόν όλοι οι χρήστες ελέγχουν καθημερινά το κινητό τους και το email τους.H επιλογή του περιεχομένου πρέπει να είναι σύντομη και περιεκτική έτσι ώστε ο χρήστης να μη χρειάζεται πολύ χρόνο για να ενημερωθεί για την εκάστοτε προσφορά σας.

5. Διατηρήστε το User Experience σε υψηλά επίπεδα. 

Είναι γνωστό ότι το σημαντικότερο στοιχείο για την ανάδειξη του Brand Name σου είναι το κοινό σου. Συνεπώς, πρέπει να προσφέρετε ένα εξαιρετικό User Experience ώστε το κοινό σου να συνεχίσει να σε παρακολουθεί. Εντυπωσίασε με το περιεχόμενό σου και διατήρησε επαφή μέσω των καναλιών επικοινωνίας με συνέπεια. Φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε ότι όσο φρέσκο κι αν είναι το περιεχόμενο σου αν η ταχύτητα φόρτωσης στην ιστοσελίδα σου και η έξυπνη πλοήγηση δεν είναι ικανοποιητικές τότε η επισκεψιμότητα μειώνεται αισθητά.

Αυτές ήταν μερικές χρήσιμες συμβουλές έτσι ώστε να μπείτε δυναμικά στο διαδικτυακό παιχνίδι του Marketing. Αν σας φαίνονται βουνό η DigiCorp βρίσκεται εδώ έτοιμη να απαντήσει σε κάθε απορία σας και να σας βοηθήσει να μπείτε στο παιχνίδι!